Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България е най-мързеливата държава в Европейския съюз, сочи британско изследване

България е най-мързеливата държава в Европейския съюз, сочи британско изследванеснимка: dnevnik.bg

Българите са най-мързеливата нация в Европейския съюз. Това показва британско изследване, резултатите от което бяха разпространени от таблоида "Дейли мейл". 78% от възрастните българи, участвали в проучването, са обявили, че не извършват никакви физически упражнения, за да поддържат тялото си в добра форма.

На втора позиция, само на три процента зад България, се нарежда Малта, докато Португалия са на трето място. В иберийската страна 64% от възрастните не са физически активни. От британското издание отбелязват, че 75% от жителите на Малта признават, че имат фобия от правенето на упражнения.

Челните позиции сред най-мързеливите нации в Европейския съюз се допълват от Румъния, Италия, Гърция, Кипър и Полша.

Без изненада най-активни физически са три страни от Скандинавския полуостров. В Швеция девет от десет души посещават поне един път седмично фитнес салон. Жителите на Дания и Финландия се нареждат непосредствено след това по физическа активност.

Британското изследване е обхванало 28 хил. души от страните - членки на Европейския съюз, като във всяка държава са били анкетирани по 1000 възрастни мъже и жени. Те били попитани колко често спортуват или правят някакви упражнения.

Проучването е показало, че мъжете тренират по-често от жените, а разликата по този показател е най-осезаема при най-младите. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники