Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Ген. Кирчо Киров: Липсата на кадри в службите създава голям проблем за националната сигурност

Кирчо Кировснимка: btvnovinite.bgКирчо Киров

Кадровото състояние на ДАНС – 20% кадрови некомплект, и Държавната агенция „Разузнаване“ (ДАР) – 38%, съчетано с огромното число незаети бройки в армията, създава голям проблем в системата на национална сигурност и отбрана като цяло. Това каза бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров в предаването „Тази сутрин“ по bTV, коментирайки доклада на ДАР.

„Причините може да се търсят в много посоки – посочи той – например в недоброто състояние на образованието и продукцията от потенциални кадри на структурите за отбрана и сигурност, което то произвежда, недобре работещата кадрова дейност на структурите за кадрово обезпечаване на тези институции, което всъщност е въпрос на организация“.

Според ген. Киров би трябвало работата в разузнаването да се смята за престижна, „макар че в последните години престижът му значително падна, не само на него, но и на специалните служби като цяло, в това число и на армията“.

За констатацията в доклада на ДАР, че ислямизацията на ромските махали е една от основните заплахи за териториалната цялост на страната, ген. Киров каза, че разрешението на тези проблеми има само държавнически измерения, това е въпрос на политика, на стратегия – в политиката, в икономиката, в интеграцията и приобщаването на малцинствата, включително образованието. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.