Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Първи статут "лице без гражданство" в България

Първи статут "лице без гражданство" в България

28-годишният Карен Сардарян е първият получил статут на "лице без гражданство" в България. Той е роден в Грузия, с арменска националност, той пристига със семейството си у нас когато е бил само на 3 години. Липсата на гражданство на момчето е била голяма пречка за семейството му. Най-сериозните проблеми от липсата на документи Карен усеща след навършване на пълнолетието си.

"Нито можех да уча в университет, нито да започна нормална работа. Даже кабелна телевизия не можех да си включа без лична карта. Да не говорим да пътувам зад граница", сподели развълнуван Карен Сардарян след получаването на решението за да му бъде даден статута. Зам.-директора на дирекция "Миграция" Маргарита Делчева тържествено връчи документа на мъжа.

Статут на "лице без гражданство" може да получи чужденец, който не се разглежда, като гражданин на нито една държава в съответствие с нейното законодателство.

Делчева обясни, че процедурата не е дълга, а документът важи 2 години.

Карен Сардарян изрази огромната си благодарност към държавата и към работещите в дирекция "Миграция". Той сподели, че този документ ще промени живота му.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.