Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Евродепутатът Андрей Ковачев: Приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство ще увеличи сигурността на европейските граждани

Андрей КовачевАндрей Ковачев

Приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство ще увеличи сигурността на европейските граждани. Това заяви пред Радио „Фокус“ евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев.

Той добави, че очакванията на европейските граждани от европейската интеграция са повече сигурност, конкурентоспособност и повишаване на жизнения стандарт, които са основните принципи за изразяване на визията за бъдещето на Европа.

„Трябва и самите страни от Западните Балкани да желаят да изпълнят препоръките, които ЕС поставя пред всяка страна кандидат. Както българското правителство, така и българските евродепутати бихме искали тази ръка, която подаваме на страните от Западните Балкани, особено на Македония, да бъде искрено поета и да може колкото се може по-бързо да преодолеем това, което ни е разделяло в миналото – мрачните сенки от последните 100 години на Балканите, които все още имат отражение в отношенията в страните от този регион“, коментира евродепутатът Андрей Ковачев.

Той каза още, че България има място на своеобразен фактор за развитие на Западните Балканите, защото в ЕС България има най-богатата експертиза за нашия регион, както и натрупан опит от членството ни в ЕС. Той уточни, че страната ни е подала ръка на всички страни от Западните Балкани, които искат присъединяване към ЕС.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.