Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Премиерът Борисов разговaря с турския министър на митниците и търговията Бюлент Тюфенкчи

Бойко Борисов и Бюлент ТюфекчиБойко Борисов и Бюлент Тюфекчи

Отличните добросъседски отношения между България и Турция са предпоставка за засилване на икономическото сътрудничество в интерес на двете страни. Това отбеляза министър-председателят Бойко Борисов по време на разговора си в Министерския съвет с министъра на митниците и търговията на Република Турция Бюлент Тюфенкчи.

Премиерът изтъкна значителното нарастване на стокообмена от началото на годината. По думите му това говори за наличие на потенциал, който може допълнително да се развива. Борисов обърна внимание и на размера на турските инвестиции у нас, възлизащи на 24.5 млн. евро за първите три месеца на 2017 г. и акцентира върху стремежа на кабинета да подобрява условията за правене на бизнес в България.

По време на срещата беше обсъдено също сътрудничеството между митническите служби на България и Турция и значението на навременния обмен на информация в тази сфера. Премиерът Бойко Борисов изтъкна и мерките, които страната ни взима за борба с контрабандата и за охрана на границите.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.