Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Бойко Борисов: Трябва да осмислим кой е противникът ни

Бойко БорисовБойко Борисов

Трябва да бъде осмислено кой е противникът, коментира премиерът Бойко Борисов в Брюксел, предава БТА. Европейската отбрана е една от темите на лидерите на ЕС по време на редовното им заседание.

Ако днес приемем решение, че Турция е наш основен противник и прекратяваме разговорите с нея, България става южен фланг на НАТО, допълни премиерът. За него това би сринало цялата отбранителна концепция и на България, и на ЕС.

По неговите думи анти-Турция е теза, която печели избори, но Турция е най-големият съсед на ЕС, а и на България и призова споразумението с Турция за мигрантите да не се променя.

По повод модернизирането на българската армия премиерът призова да бъдат определени приоритетите, да се направи преценка кой е противникът и "как ще го атакуваме".

"Ако ще купуваме, да е европейска техника или поне да направим заводи в България, да възстановим старите индустриални сътрудничества, парите поне да създават работни места в България", каза Борисов.

"Ако отиваме на война, трябва да сменим всичко - спираме строителство, саниране, магистрали, жп линии, да въведем отново казармата", смята премиерът и уточни, че през последните годиние модернизирана част от военната авиация и са закупени "Спартан","Кугър" и "Пантер" "за стотици милиони евро". / Инвестор

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники