Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Център "Институт Пушкин" ще бъде открит в Шуменския университет

Център "Институт Пушкин" ще бъде открит в Шуменския университет

Центрове за руски език и тестиране "Институт Пушкин" ще бъдат разкрити в България, Молдова и Румъния.

Българският ще е в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски", съобщиха от пресцентъра на висшето училище.

Официалната церемония за откриването на центъра в Шуменския университет ще се състои на 23 октомври, от 10.00 часа, в залата "309" на Корпус едно на висшето училище.

В рамките на официалното откриване ще бъде организирана програма за повишаване на квалификацията на тема "Руският език в световното образователно пространство", насочена към чуждестранните русисти. Преподаватели от Института "А.С. Пушкин" ще изнесат и лекции, посветени на активни процеси в руската лексика, стилистиката и фразеологията, на съвременните образователни технологии в обучението по руски език и литература, на методиката на преподаването на руски език в чуждестранна аудитория. По време на кръгла маса ще се състои обсъждане и на въпросите за "мрежовото взаимодействие между образователните организации" , уточняват от пресцентъра на Шуменския университет.

От там допълват, че другите нови центрове ще функционират в Белецкия държавен университет "Алеку Русо" в Молдова и в Християнския университет "Димитър Кантемир" в румънската столица Букурещ. / БТА

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.