Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Протестът на КНСБ иска поне 100 лв. върху заплатата

Протестът на КНСБ иска поне 100 лв. върху заплататаснимка: news.bg

Протест на КНСБ под мотото "Доходи, права, достойнство" събра хиляди работници от цялата страна. Протестът съвпада с Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), на който ще се обсъжда Бюджет 2018.

От КНСБ настояват за по-високи заплати в частния и държавния сектор, както и да се запази клас "прослужено време". Синдикатът иска поне по 100 лв. отгоре върху заплатата на работниците, както и 700 лв. начална заплата за всеки висшист и необлагаем минимум до размера на минималната работна заплата.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че българите искат по-високи заплати и вече има известна чуваемост, но увеличенията трябва да продължат и да покрият всички сектори.

"Всеки един да получи поне по 100 лв. увеличение на заплатата си тази година, независимо дали работи в училище, в болница, в администрацията, дали е миньор или продавач в магазина. Това казват хората днес, за това са и тук", обясни президентът на синдиката.

"За мен това е най-важният въпрос, как с увеличението на доходите да върнем българите обратно в България", заяви още Димитров.

Президентът на КНСБ увери, че нямат политически искания и ако исканията им не бъдат чути, натискът ще продължи по сектори. / news.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники