Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Държавният глава: Демократичните избори са критерий за цивилизоваността на обществото

Държавният глава: Демократичните избори са критерий за цивилизоваността на обществото

Демократичните избори са критерий за цивилизоваността на едно общество. Именно посредством прозрачен и честен вот съвременният свят постига важните си цели, а политическите идеи се трансформират в контролирана от гражданите власт. Това заяви президентът Румен Радев, който днес в София откри 26-aта международна конференция на Асоциацията на органите за управление на избори от Европа (АСЕЕЕО) на тема „Осъзнати гласоподаватели в дигиталната епоха“.

Румен Радев поздрави участниците за приноса им към утвърждаването на демократичните процеси в Европа. „Задачата да бъде гарантирана свободата на избор и да бъдат отчитани коректно гласовете на гражданите е поверена на компетентните органи в Европа и от тях се изисква много знания, почтеност, разум, безпристрастност и кураж“, заяви президентът.

Държавният глава посочи, че пред изборния процес в демократичните държави стоят сериозни предизвикателства. „В дигиталния свят заплахите са навсякъде и се развиват в реално време с голяма динамика“, заяви Румен Радев и определи злонамерената дезинформация на избирателите чрез т.нар. „фалшиви новини“ и кибератаките като сериозни рискове за честността на вота в днешно време.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.