Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Полша е приключила ангажимента си по договора за самолетите МиГ, обяви военният министър

Полша е приключила ангажимента си по договора за самолетите МиГ, обяви военният министърснимка: dnevnik.bg

Полша е приключила ангажимента си по договора за осигуряване на логистична подкрепаза българските самолети МиГ-29 от 2015 година, обяви днес в рамките на парламентарния контрол министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Той обяви, че са ремонтирани шест двигателя за изтребителите, като снабдените с тях машини се използват. За удължаването на ресурса на моторите с по 350 летателни часа са платени общо 6.138 млн. евро, а гаранцията е 200 летателни часа.

Попитан от депутата от БСП Жельо Бойчев дали според Каракачанов това е бил най-добрият вариант за ВВС, военният министър обяви, че към момента, когато е сключен договора, той е дал глътка въздух. Към днешна дата обаче Красимир Каракачанов смята, че двигателите трябва да се ремонтира от техния производител и вече имало подписан меморандум за намерения в тази посока с компанията РСК МиГ.

Договорът бил подписан от българска страна, до дни се чакало той да бъде парафиран и в Русия. След това руска работна група ще огледа нуждаещите се от ремонт самолетни двигатели и в зависимост от обявената цена, щяло да се прецени, колко от тях да бъдат обновени. Става дума за 15 самолета, снабдени с общо 30 двигателя. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.