Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Избраха България за член на Изпълнителния съвет на ЮНЕСКО

Избраха България за член на Изпълнителния съвет на ЮНЕСКО

България бе избрана за член на Изпълнителния съвет на ЮНЕСКО, съобщиха от Организацията на обединените нации за образование, наука и култура.

С мнозинство от 168 гласа от 184 гласували страни, на 9 ноември България бе избрана за член на Изпълнителния съвет на Организацията за периода 2017-2021 г.

В Изпълнителния съвет на организацията има 58 държави-членки. Той се избира от Генералната конференция. Там обсъждат и дават препоръки по програмата на Организацията, както и по целесъобразността на бюджета.

Изпълнителният съвет се произнася по приема на нови държави в ЮНЕСКО. Той предлага на Генералната конференция номинирането на Генерален директор, разглежда изпълнението на заложените дейности, свиква международни конференции по теми от дневния ред на Организацията.

България бе член на Изпълнителния съвет на ЮНЕСКО с пълен четиригодишен мандат в периода 1994-1997 г. и с двугодишен мандат в периода 2007-2009 г.

Избирането за трети път на България в Изпълнителния съвет е доказателство за приноса на страната ни в изпълнение на приоритетите на Организацията, свързани с политиките в областта на образованието, науката, културата и младежта.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.