Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Гумите със зимни характеристики са задължителни от днес

Гумите със зимни характеристики са задължителни от днесснимка: dnevnik.bg

Всички автомобили от днес до 1 март трябва да са с гуми с минимум 4 мм дълбочина на грайфера. Това следва от влезлите в сила в началото на годината промени в Закона за движение по пътищата.

След като депутатите не приеха предложенията за задължително ползване на зимни гуми, се одобри този компромисен вариант. Глобата за шофиране с износени, или повредени гуми, е 50 лева.

До края на месеца продължава и започналата на 1 ноември акция "Зима". До 20 ноември кампанията е насочена към пешеходците, като пътните полицаи проверяват не само дали те спазват правилата за движение, а също така дали водачите са толерантни и се съобразяват с предимството им на обозначените места.

От 21 до 30 ноември ще се извършват проверки на моторните превозни средства и готовността им за движение в зимни условия. Ще се проверяват изправността на фаровете, чистачките, устройствата за измиване на стъкла, гумите и др, като при констатирани нарушения контролните органи ще налагат санкции. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.