Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Евромониторингът остава поне до края на 2018 г.

Евромониторингът остава поне до края на 2018 г.снимка: btvnovinite.bg

Евронаблюдението над борбата с организираната престъпност и съдебната реформа у нас ще продължи и през следващата година. Това става ясно от окончателния текст на Мониторинговия доклад на ЕК, съобщават източници на bTV.

Ключовият параграф от документа, който ще бъде представен официално днес в 11 ч. е: „Макар Комисията да не може да стигне до заключението, че което и да е от изискванията е напълно изпълнено, остава възможността с продължаваща политическа воля за реформа България да изпълни предписанията и така да изпълни очакванията на Механизма за сътрудничество и проверка в близко бъдеще. Комисията ще оцени прогреса отново в края на 2018 г.”.

През последните месеци правителството на няколко пъти декларира, че европейските лидери са готова да свалят евронаблюдението. Такава готовност декларира и председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер. Той дори заяви, че очаква позитивен доклад за страната ни.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.