Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Румен Радев пред представителите на френския бизнес: Икономическият актив на България е в образованите млади хора

Румен Радев пред представителите на френския бизнес: Икономическият актив на България е в образованите млади хора

На среща с водещи компании в сферата на авиационната промишленост, земеделието и производството на храни и отбраната, президентът Румен Радев отправи покана към френския бизнес да насърчи индустриалното сътрудничество и технологичния трансфер със страната ни. „Това е реална възможност за осъществяването на взаимноизгодни партньорства, която ще бъде подкрепена от всички български институции“, категоричен беше Румен Радев.

В срещата участваха представители на AIR France, Latecoere, Malterie Soufflet, Total, Nexter, Dassault Aviation, Thales, както и френският клон на Coca Cola.

България не е голяма по броя на своето население, а с качеството на младите хора и работната си сила, посочи президентът и припомни, че българските младежи винаги заемат първите места на международните олимпиади по информатика и математика, а секторът на информационните и комуникационните технологии е сред най-бързо развиващите се у нас. Държавният глава посочи също така, че дълги години страната ни е била подценявана заради различни проблеми, но днес е член на Европейския съюз, което е фактор за политическа и икономическа стабилност и за привличането на повече инвеститори.

Като конкуретни предимства на България, Румен Радев открои ниския корпоративен данък, ниските разходи за установяване и производство, реформираща се дуална образователна система, стабилните макроикономически показатели и преди всичко качеството на работната сила. „Географското разположение на България осигурява достъп не само до общия пазар на ЕС, но и до пазарите на съседните региони“, отбеляза президентът и подчерта възможността летище София да се превърне в логистичен център за авиационен ремонт и поддръжка в Югоизточна Европа.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.