Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов към Балканите: Да убедим Брюксел, че не носим проблеми

Борисов към Балканите: Да убедим Брюксел, че не носим проблеми

Тайната на успеха, ако има такава, е, че на Балканите всички трябва да бъдем като пръстите на ръцете – няма значение кой колко е голям, трябва да сме заедно. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на форума в НДК, който поставя началото на инициатива в подкрепа на регионалната интеграция на Западните Балкани, предаде репортер на БГНЕС.

В конференция, организирана от българското правителство и Световната банка, участват главният изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева, косовският президент Хашим Тачи, президентът на Черна гора Филип Вуянович, министър-председателите на Албания Еди Рама, на Република Македония Зоран Заев, и на Сърбия Ана Бърнабич, както и заместник министър-председателят и министър на външната търговия и икономически отношения на Босна и Херцеговина Мирко Шарович. Във форума ще участва и комисарят за европейската политика за съседство и преговори за разширяване Йоханес Хан.

Имаме рядък шанс да убедим колегите в Брюксел, че ние носим мъдрост, а не проблеми, заяви Бойко Борисов пред лидерите на страните от Западните Балкани.

Историята си е история, има кой да я коментира. Всичко лошо в България се случи по време на кризата в бивша Югославия, тогава целия регион понесе огромни щети, тогава се роди корупцията и контрабандата, отбеляза българският премиер.

Но днес всички седим на една маса. Имаме рядък шанс, отбеляза Бойко Борисов.

ЕС ще ни разбере, ЕК ще ни разбере, ако ние самите сме единни. Европа си има достатъчно проблеми с Брекзит, достатъчно проблеми има вътре в съюза. Ние трябва да идем при тях умни и мъдри с инфраструктура, с коридори №8, №10 и с дигитална инфраструктура, изброи Борисов.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.