Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Екатерина Захариева: Възможно е България да влезе в Шенген до края на годината

Екатерина Захариеваснимка: investor.bgЕкатерина Захариева

Не съм убедена, че до края на председателството България ще бъде приета в Шенген, но до края на годината най-после би трябвало да стане. Това заяви в интервю за БТА вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

„Очаквам тази година Шенген да падне за въздушните и морските граници и така за българските граждани ще остане проверката по единствената ни шенгенска граница - с Гърция. Нека бъдем откровени - все още има държави, които смятат, че мястото на България и Румъния не е в Шенген. Последните гласувания в Европейския парламент показаха, че тези скептици намаляват“, коментира още тя.

За нас важното е, че Европейската комисия отдавна смята, че трябва да бъдем членове, а вече и почти всички големи групи от Европейския парламент смятат така. И да не забравяме, че сме изпълнили техническите критерии още през 2011 г. и това го признават всички, добави вицепремиерът.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники