Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Президентът: Няма политическа воля за реална, всеобхватна и ефективна борба с корупцията

Президентът: Няма политическа воля за реална, всеобхватна и ефективна борба с корупцията

„Това не е изненадващо за мен. Всички дебати около антикорупционния закон и особено събитията от днес показват, че наистина няма политическа воля за реална, всеобхватна и ефективна борба с корупцията. Явно тази борба ще продължи да се води от гражданите и от медиите“. Това заяви днес Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за отхвърленото от парламентарната правна комисия президентско вето срещу текстове в новия закон за борба с корупцията.

На въпрос дали смята да сезира Конституционния съд в тази връзка, държавният глава отбеляза, че този закон няма да доведе до реални промени за по-ефективна борба, каквито се очакват.

Запитан дали се притеснява от очакваните протести в деня на откриването на Българското председателство на Съвета на ЕС, президентът посочи, че тези протести не би трябвало да притесняват него. „Нормално е, България е демократична страна. Всеки, който има някакви искания, е свободен да ги изложи в законово установените форми“, допълни той.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники