Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Естония подкрепя присъединяването на България към Шенгенското пространство

Матти МаасикасМатти Маасикас

Естония подкрепя присъединяването на България към Шенгенското пространство и въпросът ще бъде в дневния ред на Европейския съвет през следващите месеци. Това каза в специално интервю за "Преди всички" естонският заместник външен министър с ресор европейски въпроси Мати Маасикас, като подчерта:

България и Румъния са изпълнили критериите, необходими за достъп до Шенген още преди 6 години. Трябва да има движение в тази посока. Това продължи прекалено дълго. Естония винаги е подкрепяла присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство.

Естонският дипломат приветства избора на България за провеждането на "Балканско председателство", посветено на европейската интеграция на държавите от региона и изрази очакване на срещата на върха в София за Западните Балкани да се стигне до обновяване на политиката на разширяване на ЕС.

Естонският дипломат е убеден, че Българското европредседателство ще бъде успешно и даде пример със своята страна:

Вижте какво ние постигнахме, вижте какво постигна ЕС по време на Естонското председателство и кажете, че естонците, или българите, или гражданите на друга малка държава-членка не могат да постигнат нищо, не могат да донесат промяна. Можем да променим света, ако опитаме, ако сме подготвени и силно мотивирани. Значи и българите могат.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.