Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Жан-Клод Юнкер: Мястото на България е в Шенген

Жан-Клод Юнкер: Мястото на България е в Шенгенснимка: btvnovinite.bg

Изобщо не бих отстъпил от позицията, че мястото на България е в Шенген, каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер след общото заседание на Колегиума на европейските комисари и българското правителство.

„България изпълнява всички условия за Шенген. Мисля, че в това отношение има правителства, които засега блокират присъединяването ѝ, въпреки реалността“, посочи Юнкер и уточни, че ако трябва, въпросът за присъединяването може да се повдигне и на Европейски съвет.

Българското правителство се бори с корупцията и постига значителен напредък в последните години, посочи още Юнкер.

На въпрос относно евентуалното обвързване на присъединяването на България към Шенген и Еврозоната, той отговори така:

„Според мен е грешна тази идея, опростена, защото като цяло вие трябва да подкрепите тезата, че България не е корумпирана. Има корупция така, както има в други страни членки. Българското правителство, борейки се срещу корупцията, се бори добре и постига напредък в това отношение през последните години. И съм уверен, че ще се намери решение за този проблем. И е грешно да смятаме, че България е най-корумпираната страна. Това не е вярно. Но има проблеми с корупцията, както и навсякъде другаде”. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.