Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с премиера на Кабо Верде Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с премиера на Кабо Верде Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с премиера на Кабо Верде Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва, който е на официално посещение у нас. Двамата обсъдиха възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в образованието и икономиката.

Премиерът Борисов посочи близките отношения на Кабо Верде с Европейския съюз и приветства развитието на демокрацията в страната. Като подчерта помощите, които се дават на африканските държави и разрастващия се, въпреки тях, миграционен поток, Борисов посочи Кабо Верде като положителен пример: „С политика като тази на Кабо Верде, помощта на европейските държави и инвестициите, които биха могли да се направят, миграцията от Африка може да бъде спряна“, смята българският премиер.

Министър-председателят на Кабо Верде подчерта, че страната му приветства чуждестранните инвеститори и обвърза подобряването на условията за живот със снижаването на неконтролираната миграция. „Предлагаме стабилност, доверие и предвидимост на обществения ред“, допълни премиерът Юлисеш Корея е Силва и каза, че страната му е отворена за сътрудничество в областта на образованието, туризма и икономиката.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.