Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Бойко Борисов: Възможно е да се постигне компромис по промяна на Дъблинския регламент

Бойко Борисов: Възможно е да се постигне компромис по промяна на Дъблинския регламент

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е възможно да се постигне компромис по промяна на Дъблинския регламент, който урежда даването на убежище на нелегални имигранти. След срещата си с премиера на Унгария Виктор Орбан Борисов припомни за българското предложение да се осигури сто процента охрана на външните граници, да се изградят центрове за сигурност близо до конфликтите, и споразумение със съседните страни, че те ще са на тяхна територия.

От своя страна унгарският премиер Виктор Орбан е категоричен, че страната му не приема релокацията на мигранти и заради конституционни ограничения, но своите предложения той е предал на премиера Борисов в качеството му на ротационен председател на Съвета на Европейския съюз. Орбан е категоричен, че трябва да се засили охраната на външните граници. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.