Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Българка поема за първи път пост на генерален директор на дирекция в ЕК

Мариана КоцеваМариана Коцева

Европейската комисия назначи днес Мариана Коцева за генерален директор на генерална дирекция "Евростат". Това е първият български гражданин, който застава на толкова висок пост в ЕК, предава БТА.

От юли 2012 г. Коцева е заместник-генерален директор на "Евростат" в Люксембург. Тя е и първата жена, която застава начело на европейската статистическа служба. С почти шест години трудов стаж в Евростат и 10 години като генерален секретар, а след това и председател на Националния статистически институт у нас, Коцева притежава всички необходими умения и опит за новата си позиция, отбелязва ЕК.

С друго решение на комисията Андрияна Сукова е назначена на поста заместник-генерален директор на генерална дирекция в Европейската комисия. Тя ще работи в генералната дирекция "Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване". От август 2010 г. Сукова е директор в генерална дирекция "Заетост". Тя работи в генерална дирекция "Заетост" повече от седем години, особено в областта на наблюдението и изпълнението на програми по Европейския социален фонд. Сукова е бивш заместник-министър на земеделието и член на кабинета на бившия комисар по защита на потребителите Меглена Кунева.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.