Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Предизборната кампания на Путин се провежда на българска територия

Атанас Атанасовснимка: btvnovinite.bgАтанас Атанасов

Поведението на Кирил е част от предизборната кампания на Владимир Путин, която се провежда и на българска територия. Това коментира председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

В някакъв смисъл бих казал, че президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов трябва да почерпят Валери Симеонов за реакцията му на думите на руския патриарх Кирил. С поведението си Симеонов „на практика ги остави в сянка и те се свиха като мишки, вместо да защитят суверенитета и честа на българската държава, защото това на нищо не прилича“, каза Атанасов.

„Защо не излезе президентът, както обикновено обича остро да задава разни въпроси, да излезе и да каже какво мисли той по отношение на поведението на този човек. А Борисов от другата страна на другия ден или на същия ден ли беше, се обади на Путин да говори за Белене. Просто е срамно това поведение“, каза гостът.

„По един и същи начин се правят кампаниите на Путин винаги. А патриархът участва, защото там църквата е част от службите, а и Путин и Кирил са били колеги в КГБ, те трябва да си помагат и това го казвам съвсем сериозно. Това е причината за това мероприятие, което беше разиграно тук в класически стил на съветските служби от едно време. Но защо се прави? Защото трябва населението в Русия да бъде надъхвано в мощта на Русия“, каза Атанасов.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.