Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Луковмарш и оскверняването на Паметника на Съветската армия са антисемитски прояви, смята зам.-министър Георгиев

Луковмарш и оскверняването на Паметника на Съветската армия са антисемитски прояви, смята зам.-министър Георгиев

Луковият марш, вандализирането на еврейските гробища в София и едно от последните изрисувания на Паметника на Съветската армия могат да бъдат причислени към съвременните прояви на антисеметизъм, каза по Би Ти Ви заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев. Той е и национален координатор за борба с антисемитизма, като днес се върна от посещение в Израел.

Георгиев отбеляза, че за съжаление в страните от ЕС се вижда възраждане на неонацистки и неофашистки движения. "Нашето внимание трябва да бъде съсредоточено върху това да не допускаме подобни явления да се задълбочават и по някакъв начин да оказват влияние върху процесите в държавите ни", каза заместник-министърът.

По думите му, ако подобно поведение не бъде наказано и осъдено, то може много лесно да прерасне в налагане на тормоз върху определени части на обществото. Георг Георгиев посочи също, че има създадена работна група с представители на МВР, Министерството на отбраната, Министерството на правосъдието и хора от еврейската общност, която при нужда ще предлага промени в законите. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники