Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов: Политическият елит на Балканите разбра, че единственият път е към ЕС и НАТО

Борисов: Политическият елит на Балканите разбра, че единственият път е към ЕС и НАТО

Политическият елит на Балканите разбра, че единственият път е към ЕС и НАТО. Това каза пред журналисти в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов след среща с председателстващия Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич, предаде „Фокус“.

„Говорихме за Западните Балкани, за Балканите като тема. Работи се активно, появяват се нови идеи. Босна и Херцеговина винаги, когато става приказва в България като темата сигурност, се е говорило за радикален ислям за ислямски бойци, които идват или са там. Премиерът Звиздич отговори какви мерки и какво са свършили нашите колегите от Босна и Херцеговина“, заяви Борисов.

„Много е трудно и егоистично, но се надявам с общи усилия да убедим колегите в Европа че не можем да казваме че след 20 години ще приемем държавите от западните Балкани. Трябва да им дадем перспектива и то реална. От една страна съм оптимист и нещо, което много ме радва - политическият елит на Балканите разбра че единственият път е към ЕС и НАТО. Трябва да се работи много бързо и да използваме тази инерция, която създадохме за тези няколко месеца“, коментира още премиерът.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.