Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Туроператори са против отмяната на пушенето в заведения

Туроператори са против отмяната на пушенето в заведенияснимка: dnevnik.bg

Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) изразява решително несъгласие със законодателна инициатива за отпадане на режима, забраняващ тютюнопушенето в заведенията за хранене и развлечение. Това съобщава до медиите организацията, след като по-рано днес се разбра, че партията на Валери Симеонов "Национален фронт за спасение на България" (НФСБ) ще предложи законопроект за промяна в Закона за здравето, с който да се разреши пушенето в обособени помещения.

АБТТА изразява категорично мнение, че всички варианти за промяна в Закона за здравето чрез обособяване на зони за пушачи и непушачи са неефективни и не са в състояние да постигнат защитен ефект.

Освен че не предпазват работещите в развлекателната индустрия - най-често жени и млади хора, от постоянните въздействия на съдържащите се в тютюневия дим канцерогенни и токсични вещества, частичните ограничения не осигуряват защита от вредните въздействия на пасивното пушене, тъй като най-често използваните вентилационни технологии нямат голям ефект върху степента на замърсяване с тютюнев дим, за излагането на който, както е известно, няма установено безопасно ниво, допълва организацията.

Асоциацията, освен че се противопоставя на отмяната на забраната, но и призовава да се засили контролът по спазването й. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.