Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Сидеров: Няма как Европа да се развива добре без нормални икономически отношения с Русия

Волен СидеровВолен Сидеров

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров е предупредил премиера Бойко Борисов, че ще ходи в Крим.

"Формално не съм длъжен, но коректно го предупредих. Той каза "еми да, "Атака" си има тази политика, това си е ваша инициатива", разказа самият Сидеров в неделя пред БНТ.

Лидерът на "Атака" увери, че управляващата коалиция е стабилна. Той е убеден, че посещението му в Крим, за което е информирал предварително премиера Бойко Борисов, не застрашава разбирателството в управлението.

Още при подписването на коалиционното споразумение всички са били наясно, че всяка партия ще има свое мнение по определени въпроси, обясни Сидеров, като в един момент заговори на руски.

Според него, няма нищо ново в това, че са били поканени от "Атака" в Крим, тъй като и през 2014 година са били изпратили наблюдатели, самият Сидеров също е ходил, срещал се е и с държавния глава.

На въпроса кой е поел разноските за пътуването му той каза, че част от тях са поети от местните, а другата - лично от атакистите.

Според него България в момента има уникален шанс да стане мост при подобряване на отношенията Русия-Запад.

Той смята, че и ГЕРБ, и ДПС са казали това, което е трябвало да кажат, но и двете партии знаят, че нещата са динамични и предстои промяна в отношенията. “Не става дума за симпатии, а за чисто прагматична изгода за нашата страна“, каза националистът и добави, че „скоро това, което те правят, тяхното поведение ще бъде последвано и от други политици“.

“Няма как Европа да се развива добре без нормални икономически отношения с Русия. Тези санкции бяха измислени. С бойкот и санкции нищо не се постига. Те не работят. Русия от това нещо не отслабна, напротив тя укрепна като държава, придоби още самочувствие и се видя, че това просто не работи. Въпрос на време е да паднат“, прогнозира Сидеров.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники