Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Премиерът на Русия очаква Бойко Борисов да го посети

Премиерът на Русия очаква Бойко Борисов да го посети

Българският и руският народ са свързани от приятелство и духовна близост, но е нужно активизиране на търговско-икономическата дейност, тъй като стокообменът намалява и трябва да му се даде по-голяма динамика. Това каза руският премиер Дмитрий Медведев на среща в Москва с президента на България Румен Радев, който е на работно посещение в Руската федерация.
Българският държавен глава отбеляза, че за миналата година двустранният стокообмен възлиза на 3.6 млрд. евро, което е по-малко от предишните нива.

"В резултат на вашата визита се надявам да предвижим отношенията ни на друго ниво", каза Медведев на Радев и обяви, че очаква визита и на премиера Бойко Борисов.

Българският президент обяви, че визитата му в Руската федерация възстановява прекъснатия диалог на най-високо ниво.

Той каза още, че енергетиката е една от областите, в който двете държави могат да си сътрудничат и изрази надежда двете правителства да работят за пряка доставка на газ от Русия през Черно море.

"Възобновяването на проекта АЕЦ "Белене" предполага и руско участие", обяви Радев. Той каза, че сред областите на сътрудничеството са туризмът, образованието и науката.

И двамата отбелязаха, че срещата им е преди 24 май и в годината, в която се навършват 140 години от Освобождението. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники