Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов покани папата да дойде в България

Борисов покани папата да дойде в България

Премиерът Борисов даде писмена покана на папа Франциск на посети България до края на годината. "Поканих ви и през 2015 г., каза Бойко Борисов, а сега поканата стои в джоба ми. ". Папа Франциск го похвали за неговата упоритост и каза, че ще посети Балканите.

Борисов и делегацията от учени и духовници влязоха в апостолическия дворец.

С военни почести нашата делегация бе посрещната от префекта на папския дом Георг Генсвайн, показа видеото, публикувано от премиера в профила му.

Премиерът на България и папа Франциск разговаряха половин час. Борисов изказа благодарности, че католическата църква е благословила българската азбука. Той подари на папата уникално копие на Лондонското четвероевангелие на Иван Александър, картина на Св. Иван Рилски от художника Павел Матев и 33 казанлъшки рози. Розите ще бъдат посадени до Витошката морена, подарена от Соломон Паси, в градините на Ватикана.

Папата върна жеста като подари на Борисов плакет с маслиново клонче и му пожела да служи на мира и да събира хората.

„България работи неуморно по време на председателство за интеграция на държавите от Западните Балкани и за мирен диалог в региона”, е заявил Борисов пред главата на Римокатолическата църква и го е поканил в България.

Това е втората среща на Борисов с папа Франциск.

В края на аудиенцията премиерът представи българската делегация. След това се очаква при папата да влезе и македонската делегация. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.