Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Преди Москва Борисов ще посети Загреб и Киев

Бойко Борисовснимка: dnevnik.bgБойко Борисов

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на посещение в Хърватия и Украйна на 26 и 27 май, съобщи правителствената пресслужба.

През следващата седмица пък се очаква неговото посещение в Москва, чиято дата все още не е обявена официално в София, но според руски източници е планирана за 30 май.

В Загреб в събота премиерът Борисов ще разговаря с хърватския си колега Андрей Пленкович. Двамата ще обсъдят напредъка по започналите по време на българското председателство проекти, които ще доведат до сближаване на страните от Западните Балкани с останалите държави в Европа и помежду им.

В хърватската столица премиерът Бойко Борисов ще открие паметник на Иван Вазов в парка Бундек.

Същия ден Борисов ще пристигна в столицата на Украйна Киев, където ще проведе среща с президента на Украйна Петро Порошенко и с премиера Володимир Гройсман. Очаквани теми на разговорите са задълбочаването на двустранните отношения и актуални външнополитически въпроси.

В неделя премиерът Борисов ще участва в церемония по откриване на мемориална плоча на Димитър Пешев. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.