Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Каракачанов: Модернизацията на трите вида въоръжени сили да върви в комплект

Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов

В студиото на „Още от деня“ министърът на отбраната Красимир Каракачанов подчерта, че модернизацията на трите вида въоръжени сили - Военновъздушни, Сухопътни и Военноморски - трябва да върви в комплект, а не да се дава приоритет на някои от тях. Той коментира проекта за нова бойна машина за Сухопътни войски и подчерта, че ще се закупи лиценз, за да могат те да се произвеждат в България.

Бронираните машини за пехотата ще е трансферна, така че те да бъдат произведени в България по лиценз, обясни Каракачанов. Така част от парите, отделени за машините, ще останат в България. По думите на военния министър, „поне пет-шест“ български фирми могат да се включат в производството на бойните машини.

Каракачанов благодари на опозицията, че е подкрепила проекта за модернизация на армията.

Той уточни, че както при този търг, така и при поръчката за нови изтребители, ще се търси модерна техника, а не такава, която след десетина години трябва да се сменя.

Красимир Каракачанов, министър на отбраната: Не е въпросът, че НАТО го иска. Честно казано, ако НАТО искаше нещо, което не отговаря на нашия интерес или на нашите възможности, щях да кажа: „Това не е правилно, това не е по нашите възможности“. Закъснели сме, истината е, че въоръжението ни не е руско, а е съветско”.

Каракачанов подчерта, че дори с необходимите средства за модернизация, тя може да отнеме години. Според него, най-рано след две години може да се видят нови самолети за ВВС.

Военният министър уточни, че няма вариант да се бракува старата руска техника, с която армията разполага, а на нея ще продължи да се разчита.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.