Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Грузия е един от основните партньори на Република България в региона

Грузия е един от основните партньори на Република България в региона

Грузия е един от основните партньори на Република България в региона, заяви председателят на парламента Цвета Караянчева на среща с президента на Грузия Гиорги Маргвелашвили. Българска парламентарна делегация е на официално посещение в Тбилиси.

Цвета Караянчева отбеляза, че двете страни поддържат отлични двустранни отношения и водят интензивен политически диалог. България подкрепя активно и традиционно външнополитическите приоритети на Грузия за европейска и евроатлантическа перспектива, подчерта тя и припомни, че страната ни бе една от първите държави-членки на ЕС, която ратифицира Споразумението за асоцииране на Грузия с ЕС. През декември 2015 г. България и Грузия подписаха

Цвета Караянчева заяви, че България подкрепя териториалната цялост и суверенитет на Грузия в международно признатите й граници.

Възможностите за задълбочаване на икономическите връзки между двете страни също бяха сред темите на разговора. Отбелязано беше, че България е сред първите десет търговски партньори на Грузия, но все още реализираната търговия е далеч под потенциала си. Цвета Караянчева и Гиорги Маргвелашвили се обединиха около извода, че тласък на контактите във всички области би дало откриването на директни редовни полети между България и Грузия.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники