Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов връща Бисер Петков като социален министър

Борисов връща Бисер Петков като социален министър

Бисер Петков остава министър на труда и социалната политика. Това съобщи премиерът Бойко Борисов пред български журналисти в Измир, където е на работна визита.

В края на вчерашния ден Петков изненадващо подаде оставка, обяснена с протестите на майки на деца с увреждания заради липсата на политики за тяхна закрила. Оставката му беше приета, съобщи пресслужбата на правителството.

След нея обаче протестиращите изразиха възмущение от отстраняването на министъра като подчертаха, че с него са водили конструктивен диалог и настояха, ако той не запази поста си, оставка да подаде цялото правителство.

В подкрепа на министъра се изказаха и синдикатите КНСБ и "Подкрепа".

Днес Борисов съобщи, че на съвещание при него вчера Петков е заявил, че не може да се справи с проблема с децата с увреждания. За реформа на сектора трябвали 300 млн. лв.

Винаги сме работили прекрасно със семействата на деца с увреждания и заради исканията им оставям Бисер Петков като министър на труда и социалната политика. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът подчерта, че социалният министър, който подаде оставка вчера, се справя добре, но е факт, че заради проблеми в социалната сфера един след друг се появяват палаткови лагери с протесриращи. "Не мога да гледам това, при положение, че за социална политика през 2018 г. са дадени много повече пари, отколкото в бюджета за 2016 или 2017 г.", коментира Борисов.

Премиерът припомни, че с над 80 млн. лв. повече са средствата, заделени за социални дейности през настоящата година. "Щом протестиращите могат да работят с него - да работят. Сега, ако сложим нов министър, ще има конфликт. Всички сме добронамерени и целта е въпросът да бъде решен", категоричен бе премиерът.

Бойко Борисов заяви още, че очаква съвместни конкретни предложения за решение на проблемите от страна на Бисер Петков и протестиращите.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.