Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Стартира тактическото военноморско учение „Черно море - 2018”

Стартира тактическото военноморско учение „Черно море - 2018”

Тактическото учение „Черно море - 2018” на Флотилия бойни и спомагателни кораби се провежда от днес, 18 юни, до 22 юни. В него участват общо 25 бойни и спомагателни кораби и катери от състава на флотилията и 2 вертолета АS 565 МB „Panter“ от морската авиобаза „Чайка”. „Черно море – 2018“ е заключителен етап на подготовката за националното военноморско учение с международно участие „Бриз -2018”, което ще се проведе през юли 2018 г.

Тактическото учение на Флотилия бойни и спомагателни кораби дава възможност на участниците да усъвършенстват своите умения при прилагане на оперативните процедури на НАТО, да отработят използване на системите за управление на силите и средствата на флотилията и други военноморски практики при планирането, провеждането и анализа на дейностите.

На 22 юни в района на пристанище Бургас във взаимодействие с правителствени и неправителствени организации ще бъдат отработени епизоди по гасене на пожар на кораб в пристанище и оказване на първа медицинска помощ и евакуация на пострадали.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.