Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Елена Йончева: Внесохме вота на недоверие, правителство на Борисов е вредно

Елена Йончева: Внесохме вота на недоверие, правителство на Борисов е вредноснимка: btvnovinite.bg

„Правителството на Бойко Борисов е вредно за всеки българин, опасно е и трябва да си ходи”, каза депутатът от БСП Елена Йончева при внасянето на вота на недоверие в деловодството на парламента.

Левицата внася втори вот на недоверие срещу кабинета „Борисов 3”, този път на тема „Сигурност”.

„Очевидно е за всеки български гражданин, че това правителство не се справя със своето основно задължение. Поради тази причина то трябва да си ходи”, категорична е Йончева.

Тя поясни, че мотивите са изключително подробни и обхващат провала на работата на Министерския съвет и МВР, осигуряване на националната сигурност и провал в работата на МС при осигуряване на необходимите условия за работа на българските военни.

„Очевидно е, че доверието на българските граждани в работата на МВР е спаднало драстично. Българският гражданин вече не вярва на МВР и не съобщава за извършени престъпления”, каза Йончева.

От левицата уточниха, че все още не са разговаряли с другите парламентарни групи за внесения вот на недоверие.

Парламентарната група на ДПС ще подкрепи вота на недоверие към правителството, внесен току-що от БСП, за несправяне в сектор сигурност. Това обяви току-що зам.-шефът на ПГ на движението Йордан Цонев.

"Ние я предложихме тази тема още през януари. Имаме своите аргументи, но ДПС има разширено тълкувание на националната сигурност, която се подкопава от участието на националисти в управлението. Този кабинет и тази коалиция са вредни за България. Която и тема да изберем, е актуална. Темата сигурност е особено актуална", категоричен е Цонев. 

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.