Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Чужденци от български произход ще си уреждат статута по-лесно

Чужденци от български произход ще си уреждат статута по-лесноснимка: kmeta.bg

Когато чужденец от български произход е влязъл законно на територията на България и не притежава виза за дългосрочно пребиваване, но има регистриран в Националната агенция по приходите трудов договор с местен работодател, ще може да получи право на пребиваване и без виза. Това е една от промените в Правилника за прилагане на закона за чужденците, одобрена днес от правителството.

По този начин чужденецът ще има право да кандидатства за статут на постоянно пребиваващ след плащане на предвидената такса, но без да преустановява работа и да напуска територията на страната, за да получи виза, информира правителствената пресслужба.

Чужденците от български произход, които кандидатстват за получаване на право на постоянно пребиваване, занапред няма да се налага да доказват издръжката си, е друга промяна в правилника.

Чужденците, които кандидатстват за единно разрешение за пребиваване и работа, ще чакат от администрацията отговор не по-дълго от 7 дни, а не 14, както беше досега. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники