Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Нанков и Радев обявиха, че с оставките си поемат отговорност, макар че са работили добре

Нанков и Радев обявиха, че с оставките си поемат отговорност, макар че са работили добреснимка: btvnovinite.bg

Подаваме оставка като министри, защото носим политическа и морална отговорност. Така се прави по белия свят и ГЕРБ го прави, обявиха днес на специална пресконференция бившите ръководители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството на вътрешните работи Николай Нанков и Валентин Радев. След настояване на премиера от днес поста си напуска и министърът на транспорта Ивайло Московски, който не беше на брифинга, защото е в болнични. Причината е катастрофата край Своге от събота, в която загинаха 17 души.

Николай Нанков подчерта, че още в неделя е заявил готовност да поеме отговорността. "Мотиви не сме писали. обади ни се премиерът", уточни пък Валентин Радев. Той отбеляза, че има и много други виновни, но кои са те, ще реши прокуратурата.

Министърът на вътрешните работи в оставка не пропусна да отбележи, че кривата на загиналите при катастрофи върви надолу, но било трудно да се обясни това, при подобен инцидент. "Оставките никога не решават проблема", каза още Валентин Радев.

В отговор на въпрос министърът на вътрешните работи в оставка обяви, че вероятно с колегата му ще се върнат в Народното събрание. Решението си ще вземат обаче след консултации в партия ГЕРБ.

Пресконференцията продължи двадесетина минути, като двамата министри в оставка напуснаха трибуната, въпреки че присъстващите журналисти имаха още много въпроси. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.