Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Еврокомисията ще предложи да се отмени зимното часово време, обяви Юнкер

Еврокомисията ще предложи да се отмени зимното часово време, обяви Юнкер

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че Брюксел днес ще предложи да се отмени смяната на времето в ЕС два пъти годишно, като идеята е за постоянно да се запази лятното часово време, предаде "Ел паис".

В обществена консултация на комисията 80% от гласувалите поискаха да се премахне дългогодишната практика. От хората, искащи да спре смяната на часовото време, повечето предпочитат да се запази за постоянно лятното часово време.

"Направихме допитване до общественото мнение по въпроса. То протече от началото на юли до средата на август. Милиони хора отговориха на въпросите, те са на мнение, че в бъдеще трябва да остане за постоянно лятното часово време и ние ще направим това", каза Юнкер. "Когато се допитваме до гражданите по даден въпрос, трябва после да направим онова, което те искат", подчерта той.

Окончателното решение ще трябва да бъде одобрено от Европейския парламент и от държавите членки в Съвета. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.