Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Бойко Борисов се срещна с министъра на външните работи на Кралство Мароко Насер

Бойко Борисов се срещна с министъра на външните работи на Кралство Мароко Насер

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с министъра на външните работи на Кралство Мароко Насер Бурита. Двамата обсъдиха възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в сферата на сигурността и изразиха убеденост, че такова партньорство ще има висока добавен стойност и за двете страни.

Премиерът Борисов оцени високо политиката на Кралство Мароко за регулиране на миграционните потоци и намаляване на миграционния натиск върху Европа и подчерта, че е необходимо засилване на сътрудничеството и обмена на опит между експерти на двете страни.

Българският министър-председател отчете и нарастване в стокообмена между България и Кралство Мароко и посочи, че този потенциал може да се надгражда. Стокообменът през 2017 г. достига върхова стойност от 202,72 млн. щатски долара, като бележи значително нарастване. За сравнение стойността му през 2016 г. е възлизала на 170, 4 млн. щатски долара.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.