Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов: Министерският съвет не е обсъждал темата за санкции срещу Унгария

Борисов: Министерският съвет не е обсъждал темата за санкции срещу Унгария

Няма точка в заседание на Министерския съвет, касаеща темата за санкции по отношение на Унгария. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Австрия, където ще участва в неформалната среща на държавните и правителствени ръководители на ЕС, съобщава пресслужбата на Министерски съвет.

Премиерът уточни, че темата е била обсъждана само на оперативно заседание на кабинета, на което резултатите от поставените за разглеждане въпроси нямат правна стойност.

"Колегите Симеонов и Каракачанов поставиха на обсъждане, ако един ден, след две години, се стигне до такова решение срещу Унгария, ние като правителство да се обявим срещу наказанието за Унгария в частта за отнемане на глас. Няма драма, няма нещо, което да е решено", добави премиерът Борисов и уточни, че темата няма да бъде разглеждана и на неформалната среща в Австрия, която започва вчера.

Борисов критикува унгарския си колега Виктор Орбан за кампанията срещу Централноевропейския университет в Будапеща и за твърдото отношение към мигрантите с препоръката "да коригира някои политики" и изрази надежда, че до санкции няма да се стигне. "Аз съм категорично против затварянето на университети, харесва или не на колегите в Унгария. Аз съм казал: трябва да коригира някои политики (...) Третирането на мигрантите в не добър дух също е недопустимо. Надявам се и Унгария, и ЕС да не допуснем това да се случи", каза Борисов.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.