Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с президента на Република Азербайджан Илхам Алиев

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с президента на Република Азербайджан Илхам Алиев

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с президента на Република Азербайджан Илхам Алиев. Парламентарна делегация, водена от Цвета Караянчева, е на посещение в Азербайджан по повод тържественото отбелязване на 100-годишнината на парламента на страната.

Председателят на българския парламент и президентът на Азербайджан бяха единодушни, че е важно двете страни да продължават да развиват отношенията си в сферите на енергетиката, транспорта, новите технологии, културата, спорта и образованието.

Цвета Караянчева подчерта, че България продължава реализацията на проекта за газовия хъб „Балкан“ и постигнатата между България и Азербайджан договореност ще позволи от 2020 г. страната ни да получи договорените 1 млрд. куб. метра азербайджански природен газ, допълни Цвета Караянчева. От своя страна президентът Илхам Алиев потвърди отново постигнатите договорености между Азербайджан и България.

Цвета Караянчева и Илхам Алиев оцениха високо резултатите от визитата на премиера Бойко Борисов в Баку през януари 2018 г. и отчетоха положителните резултати от разкриването на редовната въздушна линия между България и Азербайджан.

България отдава важно значение на отношенията си с Азербайджан и разглежда страната като приоритетен партньор в региона, отбеляза председателят на българския парламент.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.