Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

БСП внесе вота на недоверие

Корнелия Ниноваснимка: bgnes.comКорнелия Нинова

БСП внесе официално в деловодството на Народното събрание третия вот на недоверие към кабинета "Борисов-3". Този път левицата атакува правителството заради политиката му в областта на здравеопазването. Под проекта на решение са се подписали всички народни представители от "БСП за България" - общо 79.

Решението за искането на вот на недоверие беше взето с убеждението на левицата, че състоянието в здравеопазването се влошава. БСП се противопоставя на намерението на управляващите да правят реформи, които според социалистите ще натоварят допълнително финансово всеки български гражданин.

БСП иска оставката на правителството на ГЕРБ и „Обединени патриоти“, които по думите на Корнелия Нинова „не искат и не могат да се справят с катастрофалното състояние в сектор здравеопазване, защото се налага стотици хиляди българи да не могат да си позволят здравна грижа, а останалите, които внасят своите здрави вноски, трябва да си доплащат". Сред мотивите на този вот на недоверие е и това, че лекарства се изнасят от България, а лекари и медицински сестри напускат страната, а проблемът с кадрите става все по-сериозен.

„Това правителство не може да се справи и най-логичният изход е оставката на кабинета, за да се види, че има алтернатива и тя е в лицето на БСП“, заключи Корнелия Нинова.

Първият вот на недоверие беше внесен от БСП в началото на годината на тема „Корупция“, а вторият през юни - в сектор „Сигурност“. И двата не успяха да минат през Народното събрание.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.