Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Цветанов намекна, че трябва да изгоним руски дипломати заради Скрипал

Цветан Цветановснимка: dnevnik.bgЦветан Цветанов

Доказателствата вече са много по-ясни и тук може да се каже, че трябва да се съобразим с това, което направиха всички развити европейски държави. Това каза председателят на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов на въпрос на "Дневник" дали вече има достатъчно доказателства по случая с отравянето на двойния руски агент Сергей Скрипал.

В края на март, след заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет, министър-председателят Бойко Борисов заяви, че ще изчака повече доказателства по случая и чак след това може да се стигне до по-крайни действия, за което бе похвален от руския посланик Анатолий Макаров.

Запитан директно дали България трябва да изгони руски дипломати Цветанов каза: "Не бих искал да иззема функциите на изпълнителната власт, но много е тревожно това, което излезе като доказателства, категоричността, която декларираха държави като Великобритания, Австрия, Германия, Франция и САЩ", каза Цветанов.

"Разбира се, че една от потенциалните заплахи за региона и Европейския съюз са хибридните заплахи и за всички е ясно, че това, което е направено, като извод от всички държави в Европейския съюз е, че Русия е една от държавите, които действително са (произход на - б.а.) потенциалните заплахи, които прилагат и в Западна Европа и Южните Балкани и държавите-членки на ЕС, и в държави извън ЕС", каза Цветанов на въпрос дали има данни за шпионски и хакерски действия в България, каквито имаше и в Швейцария и Чехия. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники