Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България и Румъния продължават взаимните усилия за общо приемане в Шенген

България и Румъния продължават взаимните усилия за общо приемане в Шенген

България и Румъния ще продължат взаимните усилия за общо приемане в Шенгенското пространство. Това потвърдиха след среща в Народното събрание председателите на вътрешните комисии на двата парламента Цветан Цветанов и Дорел Къпрар. Цветанов обърна внимание, че Румъния вече изпреварва страната ни в изпълнение на ангажиментите за модернизацията на румънската армия.

Председателят на вътрешната комисия в Народното събрание Цветан Цветанов от ГЕРБ с акцентите от срещата:

"Дадохме оценка за несправедливостта, която има към момента към България и Румъния във връзка с влизането в Шенгенското пространство, защото и Румъния и България са покрили изискванията. За мен е изключително важно, че трябва взаимно да се подкрепяме, защото заедно двете държави са много по силни, отколкото всяка една по отделно".

Дорелка Капрар, председател на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност на камарата на депутатите на румънския парламент отчете напредъка между двете държави в областта на сигурността и особено задълбоченото взаимодействие на румънската и българската жандармерии, националните и гранични полиции. Шенген е обща цел, увери Капрар:

"И двете държави желаем да се присъединим, защото ние изпълнихме задълженията си, продължаваме да изпълняваме тези задължения по отношение на ЕС." / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники