Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Президентът Румен Радев покани Нейно Величество кралица Елизабет II да се запознае в България с богатата ни история и вековните културни традиции

Президентът Румен Радев покани Нейно Величество кралица Елизабет II да се запознае в България с богатата ни история и вековните културни традиции

Поканата за аудиенция при кралица Елизабет II е знак за приятелските отношения между България и Великобритания, за чието развитие работят нашите държави. Това беше потвърдено по време и на тази аудиенция, заяви президентът Румен Радев след среща при Нейно Величество Елизабет II – кралица на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия. Аудиенцията продължи около 40 минути, а през втората й част в нея се включи и съпругата на държавния глава Десислава Радева.

Президентът определи атмосферата на срещата като топла и сърдечна, като кралица Елизабет II е проявила жив интерес към историята и културата на нашата страна. „Между България и Великобритания има стратегическо партньорство, отличен политически диалог, активно сътрудничество в редица области“, подчерта държавният глава.

Румен Радев е отправил покана към кралица Елизабет II тя или член на кралското семейство да посети България във връзка със 140-годишнината от установяването на дипломатически отношения с Великобритания, която ще отбележим догодина. Надявам се кралица Елизабет II да има възможност на място да се запознае с нашата богата история, с вековните културни традиции на нашия народ, които присъстват и в Британския музей, и в Британската библиотека, посочи президентът.

След аудиенцията, в отговор на журналистически въпрос държавният глава коментира пред български журналисти, че отношенията между Европейския съюз и Великобритания са важни и за двете страни и запазването и развитието на близките отношения е обща цел. „С най-голям приоритет трябва да е запазването на правата на гражданите и от двете страни“, коментира пред български журналисти в Лондон президентът, който е на работно посещение в Обединеното кралство.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.