Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Цецка Цачева обяви, че се готвят промени в Закона за българското гражданство

Цецка Цачева обяви, че се готвят промени в Закона за българското гражданство

Правосъдното министерство подготвя промени в Закона за българското гражданство в две направления - по произход и чрез инвестиции и разкриване на нови работни места. Това обяви ресорният министър Цецка Цачева в Стара Загора, където присъства на освещаване на параклис към затвора.

"Работна група преосмисля и има за задача да предложи промени в Закона за българското гражданство в две главни направления. Първото е ­придобиване на българско гражданство по произход, а втората група е свързана с възможността за придобиване на българско гражданство по натурализация чрез така наречените инвестиции. Имам уверението от Министерството на икономиката, че ще дадат становище, за да се види какъв е реалният ефект от тези инвестиции, разкриват ли се действителни работни места, има ли заетост", каза Цачева.

За година на 750 души е отказано удостоверение за български произход. Според Цачева това показва, че в агенцията има проблем. Сред хората на които е отказано гражданство са и 96 криминално проявени.

Вчера бяха задържани 20 души при разследване в агенцията. Част от тях са от ръководството ѝ, включително нейният председател Петър Харалампиев и главният ѝ секретар Красимир Томов. Разследването на прокуратурата е за организирана престъпна група за длъжностни и документни престъпления и корупция. Харалампиев е получил днес обвинение за лидер на престъпна група за подкупи и други престъпления, обяви пред "Нова телевизия" адвокатът му Николай Кокинов. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники