Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Сергей Станишев: През 2019 г. е възможно влизането ни в Шенген по всички граници

Сергей Станишевснимка: btvnovinite.bgСергей Станишев

В рамките на 2019 г. е възможно влизането ни в Шенген по всички граници. Това каза при включване от Страсбург по bTV лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

В момента българското правителство получава един нов инструмент за натиск в Съвета на Европейския съюз, обяви българският евродепутат и лидер на ПЕС Сергей Станишев минути след гласуването в Европейския парламент на резолюция, която подкрепя влизането на Румъния и България в Шенген по вътрешните сухопътни, морски и въздушни граници.

Този доклад е много навременен, защото набира инерция една идея да ни приемат само по въздух и море и за неопределено време да отложат членството на България в Шенген по сухопътните граници, коментира Станишев.

По думите му премахването на проверките по сухопътните граници е най-важен за българската икономика, защото вносът и износът ще станат по-евтини и конкурентни, ще помогне и на туризма.

Според лидера на ПЕС влизането на България в Шенген е възпрепятствано от лидери на отделни страни, които си купуват вътрешно спокойствие.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники