Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

След среща с Борисов и ръководителят на Агенция "Пътна инфраструктура" подаде оставка

Светослав Глосовснимка: dnevnik.bgСветослав Глосов

Председателят на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов е подал оставка днес, съобщиха от пресслужбата на правителството. Това е станало след среща тази сутрин между премиера и ръководителите на АПИ И Министерството на регионалното развитие и благоустройството. На нея е бил обсъден доклад за въвеждането на електронните винетки и тол системата.

Заради проблемите с въвеждането на електронните винетки от началото на месеца, оставки, отново по искане на премиера, вече подадоха членът на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Веселин Давидов, директорът на Националното тол управление в пътната агенция Антон Антонов и съветникът в политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството Радослав Николов.

Проблеми принудиха пътната агенция да обяви, че до 15 януари глоби за каране без винетка няма да се налагат.

Междувременно омбудсманът Мая Манолова изпрати днес препоръка до Министерството на регионалното развитие и благоустройството и до ръководството на АПИ с искане да бъде удължен гратисния период, в който шофьорите няма да бъдат глобявани за липса на електронни винетки. Според нея определеният скор е "несправедливо и некоректно определен" и трябва да се удължи до момента, в който системата за продажба на електронни винетки заработи. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники