Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

От 14 януари фалшивото сирене ще се продава на отделни щандове

От 14 януари фалшивото сирене ще се продава на отделни щандове

След 14 януари имитиращите продукти трябва да се продават на отделни щандове, но новото е, че крайната опаковка трябва да бъда произведена и пакетирана от производителя на тези продукти, а не от търговеца. Това заяви Симеон Присадашки, зам.-председател на УС на Асоциацията на млекопреработвателите в България, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"До момента заради това се получаваше разминаване в отговорността и злоупотреби по отношение на етикирането на опаковките. Думата „млечен“ не трябва да съществува на етикетите и трябва шрифтът на етикета да бъде достатъчно голям и ясен, за да може крайният потребител да разбере, че се касае за немлечен продукт", допълни Симеон Присадашки.

"Що се отнася до новите изисквания за имитиращите продукти, като цяло нашето желание е да намалее консумацията на тези продукти, тъй като вече е доказано научно, че не са достатъчно качествени и имат вредни отношения спрямо натрупването в организма. Надяваме се, че и потребителят ще придобива все по-висока култура на хранене". 

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.