Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Леонид Решетников: Позицията на Румен Радев за Венецуела е разумна

Леонид Решетников: Позицията на Румен Радев за Венецуела е разумнаснимка: tvevropa.com

Ще има американска намеса във Венецуела. Това прогнозира в предаването „Свободна зона“ в ефира на телевизия Европа директорът на руския институт за стратегически изследвания генерал Леонид Решетников.

На въпрос на водещия как ще коментира факта, че българският президент Радев се обяви против България да подкрепи Гуайдо, Решетников бе твърде лаконичен, като изтъкна, че има и други европейски лидери, които споделят неговата позиция.

Румен Радев не е сам в Европа. Италианците също не искат да подкрепят опозицията, президентът на Чехия премиерът на Унгария също и намирам това за разумно.

Решетников посочи също, че в ЕС през последните години има много противопоставяния по различни въпроси, някои от които стават публични и стигат до хората.

Европейският съюз е голяма организация, има много страни, международната ситуация става все по-тежка и по-лоша, и естествено ще има още противопоставяния в ЕС - като започнем от Брекзит, въпросът за миграцията и пр. За мен това е естествено. Аз не виждам тук трагедия, нещо оригинално, извънредно. Но е добре България все трябва по някои въпроси да има самостоятелна позиция в ЕС, иначе ще изглежда много като във Варшавския договор, подчерта с известна доза ирония ген. Леонид Решетников. / ТВ Европа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники